
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800 g hladkej múky, 340 g práškového cukru, 110 g masla, 3 väčšie vajcia, 2 PL sódy bikarbony, 6 PL tekutého medu, 3/4 sáčku perníkového korenia, Vajíčka na potieranie
POSTUP PŘÍPRAVY
Snažíme sa použiť ingrediencie izbovej teploty. Múku aj práškový cukor dvakrát prosejeme. Cesto vypracujeme do hladka a môžeme hneď piecť. Nie je nutné odkladať ho na odležanie. Medovníčky pečieme na cca 180 stupňov len do SVETLOHNEDA, treba sledovať! Každá rúra je iná. Ak budú výlučne hnedé, už budú tvrdé. Keď sú upečené, ihneď po vybratí potrieme vajíčkom, môžeme aj dve vrstvy. Perníčky krásne chytia farbu a sú ako lakované. Poleva: práškový cukor + bielka (pozor, bez "putka" !! ) + trošku solamylu. A zdobíme. :-)