Ovocný koláč s kyslou smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 300g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, 250g masla, 2 vajcia, 100g práš. cukru, 1 prášok do pečiva................NÁPLŇ: 200g kyslej smotany, 3 vajcia, 200g cukru, 3 lyžice hladkej múky, ovocie (netreba ním šetriť, ja som dala veľkú konzervu broskýň a banán a bolo to dosť málo)............NA POSYPANIE: 100g cukru, 100g hrubej múky, 75g masla, lyžička škorice

POSTUP PŘÍPRAVY

Prísady na cesto zmiešame dohromady a dáme na cca pol hodinu do chladničky. V mise zmiešame kyslú smotanu, cukor a vajcia. Postupne pridávame múku. Cesto z chladničky položíme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie a vyvaľkáme alebo ho roztlačíme po celom plechu. Na cesto poukladáme nahusto ovocie a zalejeme ho náplňou so smotany. Vrch koláča posypeme drobenkou z cukru, múky, masla a škorice. Pečieme cca 45min pri 180°C.