Broskyňové himaláje - šťavnané a rýchle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 2 / 250 ml/ hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček krupicového cukru, 1 hrnček vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 celé vajíčka, 1 prášok do pečiva. Náplň: 2 tvarohy jemné, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček práškového cukru, 1 celé vajíčko, 1 hrnček mlieka, 1 práškový kokosový puding- navarí sa, citrónová kôra, ovocie podľa chuti.. marhule, broskyne...kompótované, alebo mrazené.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom, cukru dávam oveľa menej a dosladím medom, alebo sirupom s agáve. Postupne pridávame ostatné prísady a dobre vyšľaháme.

Náplň: tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor, vajíčko, mlieko puding a citrónovú kôru spolu vyšľaháme.

Vyšší plech vyložíme papierom, alebo vymažeme máslom a vysypeme hrubou múkou.
Najprv si na plech dáme polovicu cesta, potom pridáme tvarohovú náplň, na ktorú položíme na jemno nakrájané ovocie a navrch druhú polovicu cesta.
Pečieme pri teplote 120 ° C pomaly, aby sa tvaroh dopre prepiekol. Špajdlou si vyskúšame, či je koláč upečený. Piekla som na 120 ° C v teplovzdušnej rúre cca 40 min.