Gratinované zemiaky s hubami ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky / 750 g / * 350 ml plnotučného mlieka * 3 PL bieleho vína * 250 g čerstvých šampiňónov * soľ * mleté č. korenie * olej * cesnak *
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto zemiaky sa môžu podávať k pečenému kuraťu. Mne to ale chutí samostatne. Sú fantastické.
 |
1. Rúru predhrejeme na 220 * C. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenučké plátky. Huby tiež na plátky. / na obr. je všetko z 1/2 dávky surovín / |
 |
2. Do kastróla dáme zemiaky, mlieko a víno, necháme zovrieť. Osolíme okoreníme, občas premiešame a pomaly varíme. |
 |
3. V panvici rozohrejeme olej. Pridáme hríby a opekáme kým nezmäknú. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak. |
 |
4. Hríby prelejeme k zemiakom aj so šťavou , pomiešame a nalejeme do.... |
 |
5. maslom vymastenej zapekacej misky . |
 |
6. Pečieme v rúre asi 45 minút, kým nie sú na povrchu chrumkavé. Treba sledovať. Neskôr som znížila teplotu na 180 * C. Ja som si k tomu dala mini rajčinky. Prajem dobrú chuť. Sú fantastickéééé. |