Gratinované zemiaky s hubami ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky / 750 g / * 350 ml plnotučného mlieka * 3 PL bieleho vína * 250 g čerstvých šampiňónov * soľ * mleté č. korenie * olej * cesnak *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto zemiaky sa môžu podávať k pečenému kuraťu. Mne to ale chutí samostatne. Sú fantastické.

1. Rúru predhrejeme na 220 * C. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenučké plátky. Huby tiež na plátky. / na obr. je všetko z 1/2 dávky surovín /
2. Do kastróla dáme zemiaky, mlieko a víno, necháme zovrieť. Osolíme okoreníme, občas premiešame a pomaly varíme.
3. V panvici rozohrejeme olej. Pridáme hríby a opekáme kým nezmäknú. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
4. Hríby prelejeme k zemiakom aj so šťavou , pomiešame a nalejeme do....
5. maslom vymastenej zapekacej misky .
6. Pečieme v rúre asi 45 minút, kým nie sú na povrchu chrumkavé. Treba sledovať. Neskôr som znížila teplotu na 180 * C. Ja som si k tomu dala mini rajčinky. Prajem dobrú chuť. Sú fantastickéééé.