tvaroh pod perinou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal. Listkoveho cesta, 400g hrud. Tvarohu, 4 vajcia, 3 dcl mlieka, 1zlatý klas, 80g kr. Cukru, 1 vanil.cukor, 50g pras. Cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Velmi jednoduchý kolacik,
Vyvalkane lis.cesto uložíme na studenou vodou oplachnuty plech, stredne veľký s vyššími okrajmi, popichame ho vidlickou.
V mise si zmiešame tvaroh, krys. Cukor a vanil.cukor, pridáme rozslahane žĺtky, potom v mlieku rozmiesany zlatý klas a poriadne vsetko premiešame, môžme použiť aj ponorny mixer.
Vylejeme to na cesto a v mierne vyhriatej rúre pomaly pečieme, kym nezhnednu okraje a nezačnú sa oddeľovať od pekaca.
Este na horúci koláč natrieme tuhý sneh z bielkov a pras.cukru, vložíme este do rúry a trocha zapecieme. Hotovo.