Valentinsky kolac

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 hrnček kryštálového cukru 8 PL oleja, 8 PL vody 5 vajec, 1 aj pól pohára polohrubej múky 1 prášok do pečiva, 2 PL granko Puding: 1 l mlieka, 1 vanilkový cukor 1 pohár kryštálového cukru 2 malinové pudingy Poleva: 2 kyslé smotany , 2 vanilkové cukry, 3 PL práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Do rozšľahaných bielkov pridáme kryštálový cukor, vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme žĺtky, olej, vodu, múku a kypriaci prášok.
Na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech vylejeme 1 a pól pohára cesta. Do ostatného cesta vmiešame granko, ktoré nerovnomerne roztrúsime na svetlé cesto. Na koniec lyžicou dávame uvarený a vychladnutý puding. Dáme piecť.
Do vyhriatej rúry na 200C.
Upečený, horúci koláč polejeme polevou a necháme vychladnúť, aby stuhol.

Príprava polevy:
Smotana + vanilka + práškový cukor