Cibuľový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 200 g hladkej múky (promix PK), 1 lyžička pdp, 125 g mäkkého tvarohu, šťipka soli, 2 žĺtky, 1 lyžica oleja, 3 - 5 lyžíc mlieka - ja som pri bezlepkovej múke potrebovala 5 lyžíc, Plnka: 200 g kyslej smotany, 500 g cibule, 30 g malsa, soľ, 3 vajcia, mčk, muškátový oriešok, cca 400 g oravskej slaninky - v závislosti od chuti a vôle
POSTUP PŘÍPRAVY
Receptík je z časopisu dobré jedlo.
 |
Začneme cestom, Múku zmiešame s pdp, tvarohom, soľou, olejom, žĺtkami a mliekom podľa potreby na vláčne cesto, ktoré dáme do mikroténového sáčku a šup na 1 hodinu do chladničky. Ja som sa ponáhľala tak som ho tam mala cca 50 minút, bolo v pohode. |
 |
Cibuľu očistíme, pokrájame na plátky a na masle pomaly na malom plameni opekáme. Cibuľa musí byť krásne mäkká a nepripálená. |
 |
Po 20 minútach to vyzerá takto. |
 |
Pokiaľ sa nám dusí cibuľka, pokrájame na kocky slaninku. |
 |
Rovnako si zatiaľ zmiešame vajíčka, smotanu, soľ, mčk, muškátový oriešok a dobre premiešame. |
 |
Rúru si zohrejeme na 180 stupňov. Cesto si vyberieme z chladničky. Formu na jemno natrieme maslom a posypeme múkou. Potom si do formy vložíme cesto, môžete si ho valčekom vyvaľkať, ja som použila svoje pomúčené packy. |
 |
Do smtanovovajíčkovej zmesy si pridáme udusenú cibuľu, premiešame a vylejeme na cesto. |
 |
Takto nejak to vyzerá. |
 |
Posypeme slaninkou a šup s tým do rúry. Pečieme cca 30 minút. |
 |
Upečené a vybrané z formy. Dobrú chuť. |