Kokosky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptík od seby...trochu upravený mnou. Linecké cesto: 200g hladkej múky, 100g masla alebo Hery, 50g práškového cukru asi 300g lekváru Krém: 100g kryštálového cukru, 100ml mlieka, 250g masla /určite nie margarín/. Kokosové cesto: 5 bielkov, 160g kryštálového cukru, 160g kokosovej múčky čokoláda na varenie, Cera

POSTUP PŘÍPRAVY

LINECKÉ CESTO: Zo surovín spracujeme cesto, ktroé rozvaľkáme asi na 4 mm hrúbku, poukladáme na papier na pečenie a na 180 stupňov upečieme.

KOKOSOVÉ CESTO: Bielky ušľaháme do polotuha a potom postupne zašľaháme cukor. Do tuhej hmoty vmiešame kokos a pomocou lyžice ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie kôpky. Sušíme na 150 stupňov asi 30 minút.

KRÉM: mlieko a cukor dáme variť, kým sa cukor nerozpustí, necháme vychladnúť, a postupne zašľaháme maslo.

Na koliesko z lineckého cesta zdobičkou nastriekame po obvode venček z krému, do stredu dáme aspoň 1 KL lekváru, priklopíme kokosovou "hrudkou" a dáme stuhnúť. Potom oblejeme čokoládou len do výšky krému, aby vršok zostal bledý...