Gaštanové srdiečka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g hladkej múky (ja som dala 100g sójovej a 300g celozrnnej), 140g práškového cukru, 2 vajcia, 200g tuku (maslo alebo margarín), 250g gaštanového pyré, na dokončenie - práškový cukor + vanilkový cukor alebo čokoládová poleva + rôzne ozdoby
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a dnes som sa dostala k jeho vyskúšaniu, nebanujem, sú úžasné a veľmi jednoduché na prípravu.
Tu je postup...
 |
Z múky, preosiateho cukru, soli, vajec, tuku a gaštanového pyré vypracujeme cesto. Kto má radšej sladšie, pridá si cukor podľa chuti. |
 |
Dáme ho aspoň na hodinku odležať. |
 |
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,8 cm a povykrajujem srdiečka. |
 |
Ja som povykrajovala aj stred, ale samozrejme, môžu ostať celé, je to na vás. Dáme ich na papier na pečenie a ... |
 |
... pri 175 stupňovej teplote pečieme cca 10 minút. Z tejto dávky mi vyšli tri plechy. |
 |
Horúce buď obalíme v cukre alebo... |
 |
...potrieme čokoládovou polevou a ozdobíme. |
 |
Druhý plech. Tých ozdôb dám na budúce menej, trošku mi "vŕzgajú" pod zubami... :D |
 |
Sú vynikajúce, vyskúšajte! Tie v cukre mi chutili viac a tie v čokoláde zas lahodia oku, takže je to na vás! |
 |
Skúsila som urobiť aj plnené, do cesta som pridala 2 ks vanilkový pudinga trošku viac cukru, vykrajovala som ich na tenšie a po upečení som ich zlepovala nutelou. |
 |
Potom som ich len pofŕkala tmavou a bielou čokoládou. Srdiečok mi vyšlo 44 ks po zlepení. |
 |
Som zvedavá, aké budú po odležaní na balkóne! |
 |
Tohtoročné upečené - Vianoce 2014♥ |