Gaštanové srdiečka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g hladkej múky (ja som dala 100g sójovej a 300g celozrnnej), 140g práškového cukru, 2 vajcia, 200g tuku (maslo alebo margarín), 250g gaštanového pyré, na dokončenie - práškový cukor + vanilkový cukor alebo čokoládová poleva + rôzne ozdoby

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a dnes som sa dostala k jeho vyskúšaniu, nebanujem, sú úžasné a veľmi jednoduché na prípravu.

Tu je postup...

Z múky, preosiateho cukru, soli, vajec, tuku a gaštanového pyré vypracujeme cesto. Kto má radšej sladšie, pridá si cukor podľa chuti.
Dáme ho aspoň na hodinku odležať.
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,8 cm a povykrajujem srdiečka.
Ja som povykrajovala aj stred, ale samozrejme, môžu ostať celé, je to na vás. Dáme ich na papier na pečenie a ...
... pri 175 stupňovej teplote pečieme cca 10 minút. Z tejto dávky mi vyšli tri plechy.
Horúce buď obalíme v cukre alebo...
...potrieme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Druhý plech. Tých ozdôb dám na budúce menej, trošku mi "vŕzgajú" pod zubami... :D
Sú vynikajúce, vyskúšajte! Tie v cukre mi chutili viac a tie v čokoláde zas lahodia oku, takže je to na vás!
Skúsila som urobiť aj plnené, do cesta som pridala 2 ks vanilkový pudinga trošku viac cukru, vykrajovala som ich na tenšie a po upečení som ich zlepovala nutelou.
Potom som ich len pofŕkala tmavou a bielou čokoládou. Srdiečok mi vyšlo 44 ks po zlepení.
Som zvedavá, aké budú po odležaní na balkóne!
Tohtoročné upečené - Vianoce 2014♥