Mrkvovy nielen velkonocny chlebik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g mrkvy, 8 vajec, 200-150g kryst. cukru, 400g mletych mandli, 60g maizeny (skrob. mucky), 1 caj.lyzicka prasku do peciva, 1 caj. lyzicka skorice, 1 bio citron, maslo na vymastenie formy * Na ozdobu: 4 lyzice citronovej stavy, 200g pras. cukru, 1 vacsiu mrkvu, trosku cukru, par mrkvovych listockov (nemusi byt)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept este nemam vyskusany, chystam sa ho vyskusat na Velku noc. Mam ho z reklamneho letaku jedneho BIO obchodu.

Mrkvu ocistime a nadrobno nastruhame. Vajcka rozdelime na bielka a zltka. Zltka s cukrom vyslahame do peny. Vmiesame nastruhanu mrkvu, pridame mandle, maizenu, prasok do peciva, skoricu a premiesame.
Nastruhame citronovu koru z citrona, stavu vytlacime pridame vsetko do masy. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a zamiesame opatrne do cesta.
Hranatu formu na chlebik, vystelieme papierom na pecenie, okraje namastime maslom a cesto rovnomorene do nej rozotrieme. V predhriatej rure pecieme asi 60 min. pri 170 C. Upeceny chlaebik nechame vychladnut a vyberiem ho v formy.
Potrieme citronovou polevou, ktoru urobime z citronovej stavy a pras. cukru.

Na ozdobu si pripravime mrkvicky: Mrkvu narezeme na cca 2-3 cm kusky, rozstvrtime a "vytvarujeme" -vyrezeme z nich mrkvicky ;). Tieto mrkvicky vo vriacej vode s trochou cukru povarime, nechame vychladnut a obschnut, pridame mrkvovu vnat na dekoraciu a nazereme trojuholniky vid. obrazok...