Nutelový croasant
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hladká múka špeciál 60dkg, 1kocka droždia, 1dcl olej, 3PL cukru, 20ks sacharínu, trošku soli, 3,5 dcl mlieka, 4PL kakaa, nutelu
POSTUP PŘÍPRAVY
1.cesto- 60dkg hladkej múky, kvások (1droždie, 3,5 dcl mlieka, 3PL cukru), 15 sacharínov rozdrvíme na jemný prášok a 1dcl olej, zmiešame spolu a dobre vypracujeme cesto. Keď máme cesto vypracované rozdelíme ho na dve časti.
1časť je biela a do 2.časti cesta (kakaové) pridáme 4 lyžice kakaa, 5 rozdrvených sacharínov (alebo rozpustiť v mlieku) a 6 PL mlieka, opäť dobre vypracujeme cesto.
Potom biele cesto rozdelíme na 3 časti a aj kakaové na 3 časti. máme 6 bochníkov.
Postupne rozvalkáme jeden biely bochník a jeden kakaový bochník, kakaové bochník uložíme na biely bochník a rozdelíme na 8 častí,medzi bielu a kakaovú časť dáme lyžičku nutely, stočíme ako ,, croasant´´
Na vymastený plech poukladáme croasanty (cca 8ks)a necháme kysnúť hodinu, po hodine dáme piecť. Pečieme asi 30-35 min, ja pečiem pri 180 stupňoch, po upečení potrieť olejom a prikryť čistou utierkou.