Granko slimáky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 1 biela sladká actívia-jogurt°°°+ voda na doplnenie do 200ml°°°50g masla /Hery/°°°1 PL oleja°°°1PL masti°°°5PL cukru°°°1 vanilkový cukor°°°1 PL vanilkového pudingu°°°1 PL citrónovej šťavy°°°trošku citrónovej kôry°°°400g hladkej múky°°°trošku soli°°°1/2 čerstvého /2ČL sušeného/ droždia. + granko, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor.
POSTUP PŘÍPRAVY
recept je od Želky.. domacipekarny.cz :-)
 |
Suroviny na cesto si dáme v správnom postupe /tekuté, sypké/ do pekárne, táto nám urobí krásne cesto... |
 |
cesto si rozvaľkáme na obdlžník /ospravedlňujem sa za fotky, bolo to fotené večer a niektoré nie a nie normálne odfotiť/. |
 |
trošku masla si rozpustíme - toľko aby vyšlo na pomastenie zvnútra, pred pečením aj po pečení. Cesto si potrieme troškou rozpusteného masla... |
 |
posypeme grankom, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a môžete aj škoricovým cukrom... |
 |
stočíme.... |
 |
.... a nakrájame na slimáky. |
 |
naukladáme do vymasteného pekáča, papier na pečenie som nedala /ani neviem prečo...ale nevadilo/ a necháme vykysnúť. |
 |
takto krásne nakysnuté slimáky potrieme znova maslom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180-190°C bohvie koľko... :-p....noo musíme sledovať :-). Zabudla som odstopovať. |
 |
upečené, voňavé, chutnééé... |
 |
aj si ich pocukrujeme :-) |