Orechová plnka do rolády



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PLNKA: 100g mletých orechov°°°50g práškového cukru°°°3PL mlieka°°°1 PL rumu /ja som rum nemala, tak som dala zopár kvapiek rumovej arómy/. KRÉM: 200ml mlieka°°°1/2 bal. Zlatého klasu°°°125g masla°°°50g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto na roládu som robila tiež podľa tohto receptu, nebolo zlé chuťovo, ale prilepilo sa mi o seba po zrolovaní, dosť mi prasklo....tak roládu si urobte podľa Vášho receptu, ktorý sa Vám osvedčil. Ale plnka je suprová.
Recept mám z varechy od "matased" :-)

Takže cesto na roládu si urobte podľa seba a upečte.
po upečení zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť....niekto cesto hneď po upečení stiahne a zabalí ho do utierky
Na plnku si mleté orechy zmiešame s cukrom, horúcim mliekom a pridáme rum, resp. rumovú príchuť. Premiešame a necháme vychladnúť.
Na krém si Zlatý klas rozmiešame v mlieku a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne spojíme s vychladnutým pudingom. Na upečený korpus som natrela najprv trošku marhuľového džemu, natrela plnku, na ňu 2/3 krému a stočila som ho.
Zvyšok krému natrieme na roládu a ozdobíme.
Je vynikajúca :-))