Ryba v zlatej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
ryba (filety z kapra, zubača) - ja som mala pangasa, a kludne môžu byť aj hoki alebo filety z tresky * 3 strúčiky cesnaku * petržlenová vňať * 8 PL oleja * zemiaky * strúhaný tvrdý syr * soľ * korenie na ryby
POSTUP PŘÍPRAVY
receptik je z "Recepty zo života 12" ..... úúúúúúúúúúúžasne jedlo, normalne mi došli slova keď som ochutnala .... chuťovo úžasne a neskutočne jemne.... mňaaaaaaaam
 |
do misky šupneme posekanú vňať, prelisovaný cesnak a olej... a ja som pridala aj korenie na ryby |
 |
ta zmes sa mala pôvodne dávať len na zemiaky ale ja som ňou pocapala aj filetky.. na obrázku sú dve ale potom som prihodila ešte jednu :) |
 |
zemiaky ošupeme a nakrájame na tenke kolieska... polovicu uložíme do vymasteneho pekáča alebo zapekacej misy a troška ich posolíme |
 |
uložíme rybky |
 |
a druhá polovica zemiakov... a zvyšok petžlenovo-cesnakovej zmesi ... ja som prikryla alobalom a dala zapekať 20 minút... |
 |
po 20 tich minutách som alobal dala preč a keďže som nemala tvrdý syr, tak som si 3 tavene syry dala do kompotovej misky a zaliala trošilinka mliekom a dala do mw roztopiť a pocapala povrch zemiakov... a dala zapekať dalších 15 minút... kto má tvrdý syr tak šup syr a zapiecť ... v knihe je uvedený čas 20-25 ale ja som sa obávala, že zemiaky budú surové tak preto som zapekala dlhšie... a možno aj preto to bolo také superne mäkkučké a jemne... |
 |
aaaaaaa makro :))) |