Ryba v zlatej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ryba (filety z kapra, zubača) - ja som mala pangasa, a kludne môžu byť aj hoki alebo filety z tresky * 3 strúčiky cesnaku * petržlenová vňať * 8 PL oleja * zemiaky * strúhaný tvrdý syr * soľ * korenie na ryby

POSTUP PŘÍPRAVY

receptik je z "Recepty zo života 12" ..... úúúúúúúúúúúžasne jedlo, normalne mi došli slova keď som ochutnala .... chuťovo úžasne a neskutočne jemne.... mňaaaaaaaam

do misky šupneme posekanú vňať, prelisovaný cesnak a olej... a ja som pridala aj korenie na ryby
ta zmes sa mala pôvodne dávať len na zemiaky ale ja som ňou pocapala aj filetky.. na obrázku sú dve ale potom som prihodila ešte jednu :)
zemiaky ošupeme a nakrájame na tenke kolieska... polovicu uložíme do vymasteneho pekáča alebo zapekacej misy a troška ich posolíme
uložíme rybky
a druhá polovica zemiakov... a zvyšok petžlenovo-cesnakovej zmesi ... ja som prikryla alobalom a dala zapekať 20 minút...
po 20 tich minutách som alobal dala preč a keďže som nemala tvrdý syr, tak som si 3 tavene syry dala do kompotovej misky a zaliala trošilinka mliekom a dala do mw roztopiť a pocapala povrch zemiakov... a dala zapekať dalších 15 minút... kto má tvrdý syr tak šup syr a zapiecť ... v knihe je uvedený čas 20-25 ale ja som sa obávala, že zemiaky budú surové tak preto som zapekala dlhšie... a možno aj preto to bolo také superne mäkkučké a jemne...
aaaaaaa makro :)))