DIA Punčové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus žltý: 6 vajec, 40 g Sorbitu, 180 g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 0,5 dl vody, maslo Hera a múka na vymastenie plechu Korpus ružový: rovnaké prísady ako na žltý korpus + pridáme ružové potravinárske farbivo Plnka: pikantný džem (lesná plody,višňa...)DIA, 0.5 dl ovocného sirupu (napr. Ovofit lesná zmes), 0.2 dl rumu (alebo rumovej arómy) Poleva: 20g Sorbitu, 1-2 polievkové lyžice vriacej vody, trochu červenej potravinárskej farby, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy Krém: 0.25 l mlieka, 1 zlatý klas, 250 g masla, 75 g Sorbitu Punč: Sirup záhradná zmes rumová esencia po prípade rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na hustú penu. Do žĺtkov pridáme 1kávovú lyžičku prášku do pečiva a 0.5 dl vody poriadne zmiešame. Ďalej do žĺtkov vmiešame všetko ostatné (vyšľahaný sneh, múka, Sorbit) vymastíme plech posypeme múkou (polohrubou) a dáme piecť pri 180° pokiaľ sa nám kraje nezačnú odlepovať od plechu. Hotovú piškótu rozrežeme na 3 rovnaké časti dve z nich ošúpeme s oboch strán a tú tretiu iba z jednej strany aby sa nám piškóty od seba navzájom neodlepovali. Dáme upiecť aj druhý korpus do ktorého sme na koniec pridali červené potravinárske farbivo. Tiež rozrežeme na 3 rovnaké časti z ktorých dve ošúpeme z oboch strán a tú tretiu iba s jednej.
Poleva: Sorbit dobre vymiešame s horúcou vodou, pridáme citrónovú šťavu a potravinársku farbu.
Krém: 0.25l mlieka, 1zlatý klas dáme do hrnčeka a nad parou varíme za stáleho miešania až pokiaľ nedostaneme hustý krém. 250 g masla, 75 g Sorbitu vymiešame a postupne pridávame do pudingovej kaše, ktorú sme si pripravili nad parou.
Na plech si dáme prvú žltú piškótu tá ktorá je ošúpaná iba z jednej strany (neošúpanou časťou dolu) a natrieme na ňu džem a na ňu malú vrstvu krému. Položíme druhú piškótu ktorú pokvapkáme pripraveným punčom -nešetríme. Natrieme na tenko džem. Takto pokračujeme až pokiaľ sa nám neminú korpusy.Na žltý- džem +krém, ružový pokvapkáme punčom a natrieme džem. Posledný by sme mali mať ružový korpus ten, ktorý je ošúpaný iba z jednej strany a to tak že neošúpaná strana nám zostane na vrchu. Múčnik na 2-3 hodiny zaťažíme aby sa nám nerozlepovali piškóty od seba. Potom už len vrch pooblievame pripravenou polevou.

Korpus a Krém môžme podľa chuti dochutiť ešte tekutým Dia sladidlom :) Ja som pridala ešte do každého 2 kávové lyžičky.
Dobrú chuť. 