Fantastické medové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 5 dkg masla, 2 PL mlieka, 2 PL medu, 15 dkg prášk. cukru, 1 celé vajce, 1 kávova lyžička sódy bikarbony, 40 dkg hladke múky plnka: 0,5 litra mlieka, 20 dkg prášk. cukru, 2 PL hladkej múky, 2 PL hrubej múky, 1 van. cukor, 200 gr. masla, čokoláda: 1 čokoláda na varenie, 1/3 cery, 1 PL oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravíme cesto. Všetko okrem múky šľaháme 10 minút nad parou, elektrickým mixerom. Odstaviť, do toho pomaly vmiešať muku a spracovať cesto. Dopracujeme na doske. Rozdeliť na 3 časti, nechať odstáť 10 minút.
Na plech dáme papier na pečenie, rozváľkame cesto a popicháme vidličkou, pečieme asi 7 minut pri 180 C.
Do zlatista.

Plnka: Uvaríme kašu z mlieka, cukru a muky. Má byť taká hustejšia, asi ako puding, tie lyžice múky majú byť veľké, s kopčekom. Kašu necháme vychladnúť. Maslo si necháme von z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Maslo si vymiešame najprv samostatne, do masla vmixujeme vychladenú kašu.

Na plech dáme 1 plát a rozotrieme 1/2 plnky, dáme 2 plát a druhú 1/2 plnky, prikryjeme 3 plátom. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme asi 4 kg múky, alebo cukru. Na 12 hodín necháme odstáť.

Na druhý den si pripravíme čokoládu, a lyžicou natierame pomaly, keď začne čokoláda tuhnúť, krájame.

Dobrú chuť.

Takto mixujeme asi 10 minút, niekedy aj menej. Podľa času.
Pridáme múku a vypracujeme cesto, takto to vyzerá.
Takto si cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, môžme odvážiť. a necháme odstáť 10 minút. Zapneme rúru asi na 180 C.
Vyváľkáme cesto.
Natočíme cesto na valček a opatrne ho položíme na plech, na ktorom je papier na pečenie. A popicháme ho vidličkou, aby sa cesto nenadúvalo.
Upečené vyberiem za rúry. Majú byť takú zlatohnedé. Vysypeme z plechu.
Kašička sa varí.
Vyšľaháme spolu s maslom na hladkú hmotu. Maslo a kaša musia mať rovnakú izbovú teplotu, aby sa nezrazili.
polovicu plnky natrieme na 1 plát rovnomerne. prikryjeme druhým plátom, a natrieme 2 polovicu plnky a zakryjeme 3 platom. Cele prikryjeme papierom na pečenie a zaťažime na 12 hodin.
Vo vodnom kúpeli si pripravíme čokoládu,
Lyžicou natierame čokoládu.
Keď čokoláda začne tuhnuť, krajame.