Jablkový mrvenicový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 170g hladkej múky, 1 KL PDP, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 vajce, 100 g masla. Plnka: jablká - ošúpané a nakrájané na tenké ale nie úplne, cca 2-3 mm plátky, na posypanie hnedý cukor a mletá škorica. Mrvenica: 1a1/2 dl hladkej múky, 1/2 dl ovsených vločiek, 3 lyžice práškového cukru, 100 g masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady na cesto zmiešame a poriadne vymiesime. Cestičko dáme na vymastený a stúrhankou vysypaný plech (ja mám s priemerom 27cm) a len pomúčenými rukami poroztláčame až po okraj. Na cesto naukladáme nakrájené jabĺčka, tesne vedľa seba, môžu sa aj prekrývať, posypeme hnedým cukrom a škoricou. Všetky prísady na mrvenicu zmiešame a necháme cvhíľku odstáť v chladničke. Lepšie sa s ňou pracuje. Touto potom posypeme jabĺčka a dáme piecť. Pečieme do ružova cca na 190 st. C.

Výborný koláčik, ktorý mizne neuveriteľnou rýchlosťou. Výborný je aj teplý s vanilkovou zmrzlinou a šľahačkou.