Zemiaková omáčka s údeným mäsom ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky * bobkový list * čierne celé korenie * ocot *............ cibuľa * múka * olej * ....... uvarené údene kosti * / údené mäsko , opečený párok /
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptík je podľa našej babičky. Sú to roztlačené zemiaky nakyslo + chlebík a údené mäsko , alebo opečený párok .
 |
1. Zemiaky nakrájame na menšie kúsky, pridáme 3 bobkové listy , 5 guličiek čierneho korenia a soľ.Uvaríme vo vode. |
 |
2. Keď sú zemiaky mäkké, tak ich vyberieme z vody a na tanieri roztlačíme vidličkou. Vodu z hrnca nevylievame !!! |
 |
3. Na oleji si upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme múku a spravíme svetlú zápražku. |
 |
4. Roztlačené zemiaky vrátime do hrnca s vodou , pridáme zásmažku a asi 10 minút povaríme. Vypneme, ochutíme octom a môžeme podávať. |
 |
5. Na tanier dáme omáčku. Oberieme údené kosti a podávame s chlebíkom. |