Zemiaková omáčka s údeným mäsom ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky * bobkový list * čierne celé korenie * ocot *............ cibuľa * múka * olej * ....... uvarené údene kosti * / údené mäsko , opečený párok /

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík je podľa našej babičky. Sú to roztlačené zemiaky nakyslo + chlebík a údené mäsko , alebo opečený párok .

1. Zemiaky nakrájame na menšie kúsky, pridáme 3 bobkové listy , 5 guličiek čierneho korenia a soľ.Uvaríme vo vode.
2. Keď sú zemiaky mäkké, tak ich vyberieme z vody a na tanieri roztlačíme vidličkou. Vodu z hrnca nevylievame !!!
3. Na oleji si upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme múku a spravíme svetlú zápražku.
4. Roztlačené zemiaky vrátime do hrnca s vodou , pridáme zásmažku a asi 10 minút povaríme. Vypneme, ochutíme octom a môžeme podávať.
5. Na tanier dáme omáčku. Oberieme údené kosti a podávame s chlebíkom.