Zemiakový paprikáš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky ,
1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie,
soľ, vegeta,sladká aj pálivá paprika,korenie, mletá rasca,
zelený petržlen,
na prilepšenie sa môžu pridať kolieska klobások (ale nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Cibuľku si pokrájame nadrobno a opražíme do sklovita na oleji.
2. Pridáme papriku ( ja pridávam aj paprikovú pastu aj gulášovú, kupujem si ich v Maďarsku,je super na ochutenie) a podlejeme vodou ( vývar sa mi zdá zbytočné robiť, aj tak je super)......
3. Očistené zemiaky si pokrájame na kolieska a pridáme k cibuľke, voda musí presahovať zemiaky, lebo tá šťava bude najchutnejšia.
4. Osolíme, ochutíme vegetou, mletou rascou, korením podľa chuti.
5. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia. Nemiešame!
6. Nakoniec pridáme petržlen.

.....ak chcete pridať klobásku, tak ju pridajte tesne pred dokončením, aby sa nerozpadli.....
Toto papanie znie veľmi jednoducho, ale verte mi je to dobrotka nenáročná na čas aj ingrediencie. Rýchla večera, jedlo na chatu, stanovanie....
Skúste, nebudete ľutovať!