Luxusné kávové košíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čokoláda na varenie, Cera alebo kokosový tuk, PLNKA - 150 g šľahačkovej smotany, 3 KL rozpustnej kávy, 200 g várovej (alebo horkej) čokolády, 30 g amaretta (um, likér a pod.), košíčky, ozdoby

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia inšpirácia z varecha.sk, tentokrát pre tých, čo milujú kávu.

Postup...

Smotanu na šľahanie zohrejeme, keď začne vrieť, odstavíme, pridáme kávu, nechame rozpustiť a potom pridáme likér a nalámanú čokoládu.
Vymiešame, kým sa čokoláda nerozpustí, necháme vychladnúť.
Do pripravených košíčkov nalejeme lyžičku čokolády, pripravenej nad parou, radšej hustejšej, tuk pridávame postupne. Keďže som dávala väčšie košíčky, nie tie najmenšie, vyšlo mi ich cca 45 ks.
Plnku som mala chuť zjesť aj samú, taká je fantastická!
Vychladnutú plnku pomocou dvoch lyžičiek dávmae do košíčkov, zalejeme čokoládou, ozdobíme podľa fantázie a dáme stuhnúť. Čokolády nedávame veľa, aby sme neprekryli chuť plnky. A tu som zabudla fotiť, keďže som robila dva recepty naraz.
Tak tieto veľmi odporúčam, plnka je proste úžasná!