Luxusné kávové košíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Čokoláda na varenie, Cera alebo kokosový tuk, PLNKA - 150 g šľahačkovej smotany, 3 KL rozpustnej kávy, 200 g várovej (alebo horkej) čokolády, 30 g amaretta (um, likér a pod.), košíčky, ozdoby
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalšia inšpirácia z varecha.sk, tentokrát pre tých, čo milujú kávu.
Postup...
 |
Smotanu na šľahanie zohrejeme, keď začne vrieť, odstavíme, pridáme kávu, nechame rozpustiť a potom pridáme likér a nalámanú čokoládu. |
 |
Vymiešame, kým sa čokoláda nerozpustí, necháme vychladnúť. |
 |
Do pripravených košíčkov nalejeme lyžičku čokolády, pripravenej nad parou, radšej hustejšej, tuk pridávame postupne. Keďže som dávala väčšie košíčky, nie tie najmenšie, vyšlo mi ich cca 45 ks. |
 |
Plnku som mala chuť zjesť aj samú, taká je fantastická! |
 |
Vychladnutú plnku pomocou dvoch lyžičiek dávmae do košíčkov, zalejeme čokoládou, ozdobíme podľa fantázie a dáme stuhnúť. Čokolády nedávame veľa, aby sme neprekryli chuť plnky. A tu som zabudla fotiť, keďže som robila dva recepty naraz. |
 |
Tak tieto veľmi odporúčam, plnka je proste úžasná! |