Raz-dva zemiakové pirohy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Sáčok veľkých cestovín - najlepšie veľké mašle /motýle/ Farfalle - z tvrdej pšenice,1 kg zemiakov, kúsok (veľký) slaninky, obyčajné maslo do zemiakov, soľ (cca 4 porcie)
POSTUP PŘÍPRAVY
Milujeme pirohy, ale keďže je s tým roboty viac než dosť, vymyslela som si túto alternatívu.
 |
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. |
 |
Medzitým si nadrobno nakrájame slaninku, osmažíme. |
 |
V dostatočnom množstve osolenej vody si uvaríme cestovinu - naozaj sú najlepšie veľké mašle /ak sú veľmi tvrdé, varíme dlhšie, ak nie, tak kratšie - dôležité, aby tá cestovina nebola úplne mäkká - musí mať konzistenciu cesta, ako keď sa robia klasické pirohy). Keď sa nám uvarí cestovina - scediť, dať do misy, poliať slaninkou |
 |
potom až pridávame popučené a surovým maslom ochutené zemiaky. Premiešame, aby sa zemiaky dostali všade. Nevyzerá to veľmi vábne, ale je to určite chutné. Lepšie je, keď je zemiakov viac -pirohy sú potom chutnejšie. Ak ich chceme mať"hutnejšie", dáme ešte trošku viac slaniny. Ešte dosolíme podľa chuti.Nedávame nikde žiadnu cibuľu, ani žiadne iné ochuteniny. |
 |
A hotovo! K tomu dobrý cmar, alebo acidko... |