Skvelá bryndzová polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4-5 stredne veľkých zemiakov, 1 cibuľa, 2 kocky hubového bujonu, 2 alebo 3 malé kocky bryndze odporúčam bryndzu Liptov, tá je najlepšia na polievku( čím viac bryndze je lepšia), smotana, mlieko, hladká múka, červená sladká paprika (mletá v sáčku), soľ, slaninka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Polievka je musím priznať trošku finančne náročná, ale ked ju uvarím môj manžel a 4-ročný syn nejedia dva dni nič iné len tú polievku tak im chutí-))). Takže postup: Do vody dám nakrájané zemiačky a cibuľu, ktorú nastrúham na strúhadle úplne nadrobno a nechám variť. Ked začne vrieť hodím bujony. Počkám kým sa zemiačky neuvaria a potom polievočku odložím z plamena a vložím bryndzu, poriadne rozmiešam a dám opäť na plamen. Posypem paprikou, vlejem sladkú smotanu a potom už len zahustím (mlieko a múka). Popritom si rozpražím slaninku na panvici (na drobné škvarčeky a hlavne veľa :-))) a po zahustení polievky ju tam vylejem aj s masťou. Solím až na záver a môžte aj pokoreniť. Suroviny sú pre 4 osoby a v stredne veľkom hrnci. Ak jej chcete navariť viac musíte dokúpiť bryndzu. Prajem dobrú chuť!!!Je fakt skvelá.