Vrstvený koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 280 gr poloh.múky, 50gr. ml. cukru, 1 prášok do pečiva, l kyslá smotana, 1 dcl oleja, necelý dcl. mlieka, citrónová kôra. Cesto je bez vajíčok. Tvarohová náplň: 300 gr. jemného tvarohu, 1 kokosový puding, citrónová kôra, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica rumu, cukor podľa chuti. Všetko spolu zmiešať. Puding. nevaríme. Slivková náplň: Lekvár rozmiešať tak, aby bol redší s rumom a pridať korenie badyán. 4 jablká nastúhať nahrubo, škorica a vanilkový cukor. Drobenička. polohrubá múka, vanilkový cukor a ml.cukor. maslo.

POSTUP PŘÍPRAVY

V mise premiešame sypké ingrediencie, pridáme kyslú smotanu, 1 dcl. oleja a necelé 1 dcl. mlieka. Spracujeme cesto.
Plech vymažeme tukom a cesto rukami rozprestrieme. Trochu som si ruky namočila vo vode, ide to lepšie. Ako prvú náplň dáme lekvárovú, potom tvarohovú a nakoniec nastrúhané jablká, ktoré trochu zbavíme šťavy.Posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a už nesladím. Nakoniec posypeme drobeničkou.
Pečieme 20-25 min.
Po upečení drobeničku zvyknem pokropiť sladkou smotanou, aby nemola suchá.
Dobrú chuť.
Zdroj: mimibazar.cz