
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Polievka: 1 lyžica olivového oleja, 1 cibuľa, 2 mrkvy, pól malej lyžičky tymiánu, 1,4 l kuracieho vývaru, 300 g pečeného kuracieho mäska, 1 strúčik roztlačeného cesnaku, trochu citrónovej šťavy, 100 g mrazeného hrášku Pečivo: 280 g hladkej múky (promix CH), 2 lyžičky pdp, štipka soli, 3 lyžice olivového oleja, 2 vajcia, 100 g balkánskeho syru, 280 ml hustého bieleho jogurtu, za hrsť nakrájaného baby špenátu - ja som mala kel, trochu mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
Polievočka:
1. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, na drobné kocky nakrájanú mrkvu a tymián. Restujeme cca 5 - 10 minút, tak aby sme mali mrkvičku mäkkú.
2. Pridáme vývar, mäsko,hrášok - varíme cca 10 minút.
3. Polovicu polievku odlejeme, rozmixujeme na hladké pyré a vrátime späť do hrnca.
4. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu podľa chute a necháme prejsť varom.
Pečivko:
1. Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov.
2. Do misy pridáme múku, 2 lyžičky pdp a trochu soli.
3. Zvlášť premiešame na kocky nakrájaný syr, 3 lyžice olivového oleja, 2 vajcia, 280 ml hustého jogurtu a za hrsť nakrájaného baby špenátu alebo kelu.
4. Zmes vmiešame do múky.
5. Cesto dáme na plech s papierom na pečenie, vytvarujeme vyššiu placku, potrieme mliekom a pečieme 40 až 45 minút.