Perníkový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 zarovnaná lyžica sódy bicarbony (nemusí byť), nasekané orechy - nemusia byť, hrozienka vopred namočené - nemusia byť, 1/2 litra mlieka, 2 dl oleja, 4 vajíčka, lyžica kakaa ***na potretie: pikantnejší džem - kyslejší marhuľový alebo ríbezľový, ***na polevu: 100 g čokolády na varenie, 50g stužený tuk, 1 lyžička oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, |
 |
pridáme mlieko, |
 |
olej, prešľaháme, |
 |
k múke pridáme zarovnanú lyžicu sódy bicarbony, |
 |
perníkový prášok do pečiva, lyžicu kakaa, premiešame, |
 |
pridáme k vyšľahaným vajíčkam, poriadne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Môžete si pridať aj vopred namočené hrozienka a nasekané orechy. |
 |
a upečieme pri teplote 170-175° C približne 12-15 min., treba si to radšej odsledovať. |
 |
Koláčik potrieme hrubšou vrstvou džemu, |
 |
rozotrieme čokoládovú polevu - vo vodnom kúpeli roztopíme stužený tuk, čokoládu na varenie a 1 lyžičku oleja. |
 |
Koláčik je jemnučký, šťavnatý. *Dobrú chuť* |