Perníkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 zarovnaná lyžica sódy bicarbony (nemusí byť), nasekané orechy - nemusia byť, hrozienka vopred namočené - nemusia byť, 1/2 litra mlieka, 2 dl oleja, 4 vajíčka, lyžica kakaa ***na potretie: pikantnejší džem - kyslejší marhuľový alebo ríbezľový, ***na polevu: 100 g čokolády na varenie, 50g stužený tuk, 1 lyžička oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom,
pridáme mlieko,
olej, prešľaháme,
k múke pridáme zarovnanú lyžicu sódy bicarbony,
perníkový prášok do pečiva, lyžicu kakaa, premiešame,
pridáme k vyšľahaným vajíčkam, poriadne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Môžete si pridať aj vopred namočené hrozienka a nasekané orechy.
a upečieme pri teplote 170-175° C približne 12-15 min., treba si to radšej odsledovať.
Koláčik potrieme hrubšou vrstvou džemu,
rozotrieme čokoládovú polevu - vo vodnom kúpeli roztopíme stužený tuk, čokoládu na varenie a 1 lyžičku oleja.
Koláčik je jemnučký, šťavnatý. *Dobrú chuť*