Bravčové kotlety s pórovo-horčicovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové kotlety, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľký pór, pohár bieleho vína, 1 lyžica celozrnnej horčice, 1 smotana na varenie, soľ, biele korenie, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Mierne naklepané bravčové kotlety trochu posolíme, posypeme bielym korením a na miernej teplote na oleji opečieme zhruba 5 minút z každej strany aj s dvomi celými strúčikmi cesnaku. Mäso aj cesnak vyberieme, dáme ich do ohňovzdornej misy alebo pekáča a dopečieme v predhriatej rúre, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Medzitým na panvici, kde sa opekalo mäso restujeme 6 minút umytý a pokrájaný pór, potom prilejeme víno a necháme ho odpariť zhruba na tretinu (niekedy vino nedam vobec). Primiešame horčicu, smotanu, premiešame a dobre dochutíme soľou, korením, prípadne aj cukrom. Necháme prejsť varom, kým omáčka nezhustne a nakoniec pridáme aj posekanú petržlenovú vňať. Dopečené mäso podávame s pórovo-horčicovou omáčkou, čerstvou petržlenovou vňaťou a zemiakovou alebo paštrnákovou kašou.