
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800 - 1000g tekvice, väčšia cibuľa, väčšia mrkva, 3 strúčiky cesnaku, 2 stredne veľké zemiaky, 1l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 180ml šľahačkovej smotany, petržlenová vňať, olivový olej, 1 PL masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Na olivovom oleji opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a orestujeme (asi 5 minút). Do hrnca pridáme tekvicu, nakrájanú alebo nastrúhanú na menšie kúsky a prelisovaný cesnak. Všetko spolu ešte orestujeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme, až kým všetká zelenina nezmäkne. Potom polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme šľahačkovú smotanu (trochu si odložíme na zdobenie polievky), maslo a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, necháme prejsť varom. Na tanieri dozdobíme polievku smotanou a tekvicovými semiačkami, podávame s krutónkami. Dobrú chuť! :)