Rezy "GAŠTANKO"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KAKAOVÝ PLÁT - 6 PL kryštálového cukru, 6 vajec, 5 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 KL PDP, 1 PL oleja, ľubovoľný lekvár, ja som dala slivkovú nutelu, PUDINGOVÝ KRÉM - 2 ks vanilkového pudingu OLÉ bez varenia, 6 dl mlieka, 3 PL čokoládového krému typu Nutela, 1 gaštanové pyré, okrúhle piškóty, ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM - 2 ks šľahačky v prášku OETKER (môže byť aj klasická šľahačka), 3 dl mlieka, 1 gaštanové pyré, na posypanie - Granko, čokoláda, čokoládová ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak sa mi zdá, že som už dávno nič nerobila z gaštanového pyré, myslím tým nič nové. Dlho som si lámala hlavu, čo dnes upečiem a tak vznikla takáto improvizácia. Vedela som, že tam musí byť gaštanové pyré, puding a šľahačka, sama som zvedavá na výsledok. Šľahačkovú plnku som si "požičala " od Mariky (finka) z Gaštanovej torty, pudingová bol môj nápad, recept na kakaový plát mám od mojej maminky. Zjedol sa tak rýchlo, že fotka rezu nehrozila.


Postup...

Bielka šľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, potom žĺtka s olejom a nakoniec jemne zašľaháme múku + kakao + PDP.
Nalejeme na papier na pečenie a dáme do rúry na 180 stupňov cca 10 minút, treba vyskúšať špajdlou. Necháme vychladnúť.
Položíme na plech, stiahneme papier a potrieme džemom.
Pudingy pripravíme podľa návodu, potom pridáme čokoládový krém a postupne zašľahávame gaštanové pyré.
Natrieme na pripravený kakaový plát.
Na plnku poukladáme piškóty.
Šľahačky v prášku pripravíme podľa návodu, keď sú dobre vyšľahané, postupne pridávame gaštanové pyré.
Natrieme na piškóty.
A nakoniec posypeme Grankom. Dáme chladiť. Som veľmi zvedavá na výsledok! Koláčik mal úspech, nestihla som ani foto rezu, snáď sa mi to podarí na budúce....
Pokrájané na porcie, treba krájať opatrne, lebo sa plnka lepí na nôž.