Varený dobošový krém-najlepší zo všetkých

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g maslo(nikdy nie margarín) 200 g práškový cukor 3,1/2 dl mlieko 5 dg kakao (kopcovitá pol.lyžica najlepšie Holanského kakaa) 1 balíček vanilkového cukru 3-4 žltky 70 g cukor 4 lyžice hladkej múky(zarovnané)

POSTUP PŘÍPRAVY

Z odmeraného mlieka odložíme asi 1dl.Dáme doň žltky,cukor(tých 70g),vanilk.cukor,kakao,múku a dobre rozhabarkované vlejeme do ostatného mlieka,ktoré necháme zovrieť a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.Vychladíme ho.Počas chladnutia odporúčam častejšie premiešať mixérom,aby sa nerobili hrčky a zároveň aj rýchlejšie chladne.
Cerstvé maslo vymiešame s cukrom do peny a za stáleho miešania postupne pridávame vychladnutú kakaovú hmotu. Dobre spolu vymiešať a plniť.
Na formy podkova,srdce, kruh,vystačí táto jedna dávka.V prípade že potrebujem tortu aj zvonku zdobiť krémom, alebo má torta viac ako 3 pláty piškoty,odporúčam radšej pridať suroviny rozrátané na 600 g.masla. V prípade že my ostáva krém ked neodhadnem,ostane aj na dobošové rezy(Korpus si kupujem za 0,79€ v Bille).
Prajem príjemné poečenie a ja sa idem tiež do toho zas pustiť:))