
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
celá paprika, olej, menšia cibuľa , 3 PL ocot, 3PL cukor, soľ - podľa potreby
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
![]() |
...orestujeme si cibuľku na oleji, pridáme ocot, cukor, vodu a soľ podľa potreby |
![]() |
opečieme si papriku na platni, alebo teflónovej panvici - na sucho |
![]() |
Na platni, alebo teflónovej panvici si na sucho opečieme papriku, ktorú po upečení prekrojíme 4x, rozkrojíme nad hrncom s nálevom (vytečie z nej šťava do nálevu) a celú ju tam ponoríme, takto to urobíme so všetkými paprikami, pod hrncom s nálevom nám stále jemne horí plameň |
![]() |
Upečené papriky v náleve ešte 7-10 minút podusíme, naservírujeme na tanier aj s nálevom, a môžeme konzumovať s čerstvým pečivom, jeme tak, že vrchnú časť (pripečenú) ošúpeme, vnútrajšok vyberieme a zvyšok zjeme, pečivo si môžeme namáčať do nálevu, je to trošku piplačka, ale je to veľmi chutné jedlo, vhodné na večeru, ale len tak na ľahký letný obed. |