Pečená tekvica na tymiane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 stredne veľká tekvica hokkaido, alebo tekvica na pečenie, 2 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky čerstvého tymianu, môže byť aj sušený asi 1 ĆL, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ. Na dresing: 250 g kyslej smotany, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička proventálskych byliniek, štipku soli.,

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu opláchneme pod tečúcou vodou, prekrojíme pozdľžne na polovicu, Vyberieme jadierka a nakrájeme na širšie mesiačiky.
Lyžicu oleja zmiešame s pretlačeným cesnakom, so štipkou soli a tymianom. Zmesou potrieme kúsky tekvice. So zvyšným olejom potrieme alobal, ktorý sme dali na dno pekáča a rozložíme naň tekvicu šupkou nadol. Rúru vyhrejeme na 200 ° C a pečieme asi 20 minút.

Kyslú smotanu vymiešame s pretlačeným cesnakom, bylinkami a so štipkou soli. Smotanový dresing. podávame k pečenej tekvici.