
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru /ja som dala len 60 g/ 120 g masla , 1 vajce, 1 lyžica kakaa. Tvarohová plnka: 400 g mäkkého tvarohu, 500 ml. smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding bez varenia. K tomu: 3 zrelé sladké hrušky, čokoláčové hobliny
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame , vypracujeme cesto a necháme ho 2 hodiny v chladničke odležať. Po odležaní cesto rozvaľkáme na kruh o rozmere formy, časť necháme na vyloženie bokov. Prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy, po bokoch popritláčame rovnaké kúsky cesta. Pečieme pri teplote 180 ° asi 15 minút.
Tvarohová plnka: Smotanu vyšlaháme s 2 lyžicami práškového cukru , Keď začne smotana tuhnúť, prisypávame puding bez varenia, Nakoniec primiešame polovicu rozmixovaného tvarohu,
Zvyšný tvaroh rozmixujeme s kakaom, vanilkovým cukrom a 2 lyžicami práškového cukru.
Na vychladnutý korpus poukladáme nakrájané hrušky, nanesieme šľahačku s tvarohom a potom kakaový tvaroh. Necháme stuhnúť a posypeme čokoládovými hoblinami
![]() |
Rozvaľkané cesto na veľkosť formy |
![]() |
Cesto na vyloženie bokov. |
![]() |
Vyšľahaná smotana s pridaním pudingu bez varenia a tvarohom. |
![]() |
Na upečené a vychladnuté cesto poukladáme hrušky. |
![]() |
Na hrušky nanesieme šľahačku s tvarohom. |
![]() |
Na šľahačkový tvaroh nanesieme kakaový. |
![]() |
Ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dobrú chuť. |