Karfiol na spôsob perkeltu
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Karfiol, olej, cibuľka, ml.červená paprika,soľ, korenie, vegetka, smotana (mlieko), hl. múka (solamyl, per.vňať -nemusí byť.
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji si popražíme cibuľku do sklovita. Na takto opraženú cibuľku si nahádžeme umytý a na ružičky rozobratý karfiol, premiešame, poprášime ml. paprikou, soľou, vegetou, podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Ja tam dávam aj kurací vývar, ak mám v mrazáku. Keď je karfiol mäkký , tak zalejeme smotanou(mliekom) s pridaním múky (solamylu) , aby nám to trošku zhustlo. Malo by sa to podobať na taký klasický mäskový perkelt. Môžeme pridať aj trošku perašínovej vňate . . Ako príloha sú vhodné cestoviny (kolienka, zvitky).