Zdravý tatarák



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 4 porcie: 2 lyžice postrúhanej mrkvy, 2 lyžice postrúhaného zeleru, 4 lyžice pomletých vlašských orechov, 4 lyžice postrúhaného syra (syr typu Eidam, ale taký syr, ktorý sa rozteká, teda je mäkký, nie typy eidamu z tých lacnejších, mne sa už stalo, že muž kúpil taký syr, a celý tatarák sa mi nevydaril ), 4 strúčiky cesnaku, polovicu cibule, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica worcesterskej omáčky, 1 lyžica horčice, 1 lyžička olivového oleja, 1 lyžica kečupu (ostrý, nemusí byť), mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Postrúhanú zeleninu, syr a orechy zmiešame, pridáme roztlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu.
Primiešame sójovú a worcesterskú omáčku, horčicu, olivový olej a zmes dochutíme ostrým kečupom (nemusí byť ostrý), soľou a mletým čiernym korením. Najlepší je, keď sa nechá odstáť minimálne polhodinu. Tomuto tataráku treba prísť na chuť, kto má rád zeleninu tak všeobecne, aj keď nie je vegetarián, odporúčam. Natierame na opečené chlebíky (zdravšie sú z toustovača, ale mne viac chutia tie nezdravo pripravené hrianky, klasika na oleji opečené, niečo zachránia servítky :-), opečené chlebíky, kto má rád cesnak, môže ešte potrieť cesnakom a na to natrieť tatarákovú zmes. Kečup nemusí byť ostrý, ochutí si každý, ako má rád.