Šľahačková tortička pre svokra :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 150 g práškového cukru, 150 g masla na pečenie, 200 g čokolády na varenie, 3 PL hladkej múky, 150 ml mlieka, 1 šľahačka v prášku, 1 balíček vanilinového cukru,4 PL vaječného likéru (alebo rumová príchuť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchý a rýchly recept na sviatočnú šľahačkovú tortičku... Nám doma veľmi chutí a jej príprava ide tak od ruky, že som ju ani nestihla pofotiť...

Cesto: 6 vajec vyšľaháme so 150 g práškového cukru ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou. Odstavíme zo sporáka a šľaháme dovtedy, kým nám vznikne krém. Maslo vymiešame dopenista a postupne do neho primiešavame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu na varenie.

Potom si 1/2 cesta odložíme a do druhej polovice vmiešame 3 vrchovaté PL hladkej múky. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (s priemerom 26 cm) a uhladíme. Pečieme asi 20 minút v rozohriatej rúre (el. rúra 190 stupňov, teplovzdušná 170 stupňov, plynová stupeň 3-4).

Upečený korpus opatrne vyklopíme na podnos a necháme vychladnúť. Potom nasadíme okraj tortovej formy, nanesieme zvyšnú časť krému a uhladíme. Dáme do chladničky na cca 2 hodinky.

Na potretie vyšľaháme el. ručným šľahačom šľahačku v prášku, vanil. cukor a vaječný likér so 150 ml studeného mlieka dotuha. Šľahačkou potrieme vrch torty a ozdobíme (napr. strúhanou čokoládou alebo sa s tým dá krásne pohrať, ako ja.... Dala som do šľahačky trošku potravinovej farby.) Hotovú tortu dáme ešte asi na 1 hodinu do chladničky, potom odoberieme okraj tortovej formy a podávame.

Dobrú chuť a príjemnú zábavu.