
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g polohrubej múky, 4 vajcia, 150 ml olivového oleja, 150 ml bieleho vína, 150 g šunky nakrájanej na kocky, 150 g leederdammeru alebo ementálu, 100 g čiernych olív bez kôstok, vegeta, soľ, mčk
POSTUP PŘÍPRAVY
Koláčik je zo staršieho čísla Dobrého jedla.
![]() |
Pokrájame si šunku na kocky, olivy na pásiky a nastrúhame syr. Zapneme rúru na 200 stupňov. |
![]() |
Do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, olej, víno a polovicu nastrúhaného syra. Dochutíme soľou a vegetou. Cesto vylejeme do koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie. |
![]() |
Navrch cesta nasypeme šunku, olivy a zostávajúci syr. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 min. potom teplotu znížime ma 180 a pečieme ďalších 30 -35 min. |
![]() |
Upečené. |