
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pagaštan konský lieh,vodka,slivovica
POSTUP PŘÍPRAVY
Potrebujeme gaštany , biely alkohol najlepšie 40 % a viac
![]() |
Gaštany sa pokrájajú na hrubšie plátky spolu aj so šupkou. |
![]() |
Gaštany dáme do zatváracieho skleneného pohára a zalejeme alkoholom. Pred prvým použitím necháme vylúhovať minimálne 3 týždne. Vylúhovanou zmesou potierame boľavé kĺby, kosti, nohy... Je dobré naliať tinktúru do nádobky s rozprašovačom a striekať na miesta kde potrebujeme.Ja som používala keď som mala nohy unavené od námahy, taktiež na žily na nohách. Ak nás klby trápia častejšie tak tinktúru zlejeme do nádoby a už použité gaštany znovu zalejeme alkoholom a to opakujeme až pokiaľ nám znovu nenarastú gaštany. |