Šmóre a varený kompót ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ŠMÓRE : 3 vajcia * 200 ml mlieka * 125 g hl. múky * 1 vanil. cukor * štipku soli * 1/2 KL práš. do pečiva * ..... olej na opekanie .......................................KOMPÓT : jablká * kryš. cukor * klinčeky * kúsok celej škorice *

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto výborné sladké jedlo nám robievala babička, keď sme u nej boli cez letné prázdniny. K nemu po škorici voňajúci jablčkový bio kompót. Vyskúšajte bude chutiť hlavne detičkám.

1. Mlieko vymiešame s vajíčkami. Pridáme vanilkový cukor , soľ a prášok po pečiva.
2. Postupne pridáme múku. Ja som použila šlahač, aby neboli hrudky. Cesto necháme odstáť minimálne 1/2 hodiny.
3. Medzitým si očistíme a nakrájame jablká.
4. Vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cukor podľa chuti / 4 - 5 PL / , klinčeky, kúsok škorice.
5. Dáme variť a ešte pridáme trochu citrónovej šťavy.
6. Keď začnú vrieť, stíšime plameň a chvíľu povaríme. Ochutnáme, keď treba ešte osladíme. Jablká musia byť mäkké, ale nesmú sa rozpadávať.
7. Na teflónovej panvici rozohrejeme olej a vylejeme cesto, ako keby sme robili hrubé palacinky. / 1- 1,5 cm / Keď je jedna strana opečená , prevrátime na druhú stranu a necháme prepiecť.
8. Vidličkou cesto rostrháme a ešte pripečieme dochrumkava.
9. Naložíme na tanier a posypeme práš. cukrom. Podávame s uvareným a vychladeným kompótom.