Olejový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6vajec\r\n150g kryštálového cukru\r\n1,5dl oleja\r\n1dl bieleho jogurtu\r\n200g polohrubej múky\r\n1 balíček kypriaceho prášku\r\n4 PL lyžice kakaa\r\njahodový džem, kokosová múčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny okrem vajíčok dáme na 1 hod na pracovnú dosku aby mali\r\nizbovú teplotu. Chladné žĺtky vymiešame s cukrom do peny.

Za stáleho miešania pridáme olej, jogurt a postupne aj preosiatu muku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
Dve tretiny cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšnej časti vmiešame kakao a vylejeme na svetlu časť cesta.
V rúre vyhriatej na 180C pečieme 20-25minút. Ešte horúci koláč natrieme džemom (ja som použila malinový )a posypeme kokosovou múčkou.
Upozornenie: Nakoľko ja som použila veľký plech , ktorý bol súčasťou vstavanej rúry, cesta bolo málo. Treba použiť klasickú veľkosť plechu. Ja som improvizovala a koláč som prekrojila na polovicu. Natrela džemom a zlepila dokopy. Chuťovo výborný koláčik, mäkučké cesto. A hlavne oceňujem jednoduchú a rýchlu prípravu :o)