Divina na dubákoch s brusnicami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na túto dobrotu budeme potrebovať:1 kg mäsa z diviny ( jeleň, daniel , príp.diviak.Ja som mala srnčie stehno,preto som volila varenie v tlakovom hrnci)Na pác: 200 ml oleja + 1PL korenia na divinu, 2-3 PL bravčovej masti,1 väčšia cibuľa,2 bobkové listy,10 ks celého čierneho korenia,3 ks celého bieleho korenia,2 klinčeky,soľ,štipku mletého čierneho korenia,štipku rasce,150 g dubákov(ja som dal 2 hrste sušených) a brusnicový džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Je nasledovný:

Divinu nakrájame a dáme do pácu z oleja a korenia na divinu, necháme odstáť do druhého dňa.
Na bravčovej masti do zlatista opražíme nakrájanú cibuľu
Vopred napácované mäso rýchlo z oboch strán opečieme
Pridáme bobkový list, čierne i biele korenie, klinčeky, rascu
Pridáme opláchnuté a vopred namočené dubáky aj s vodou a dusíme.V tlakovom hrnci vyše 1 hodiny v obyčajnom aj 2 hod.
Najlepšou prílohou sú pečené zemiačiky.Zemiaky pokrájame,dáme na plech s trochou oleja a masla, posypeme bylinkovou soľou,dobre premiešame a pečieme v rúre do zlatista.
Takéto mám najradšej:)Mäkučké,chrumkavé..(Po polhodine pečenia pod pokrievkou ich otvorím na dopečenie)
Udusenú divinu podávame s pečenými zemiakmi a brusnicovým džemom.Dobrú chuť prajem:)