Divina na dubákoch s brusnicami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na túto dobrotu budeme potrebovať:1 kg mäsa z diviny ( jeleň, daniel , príp.diviak.Ja som mala srnčie stehno,preto som volila varenie v tlakovom hrnci)Na pác: 200 ml oleja + 1PL korenia na divinu, 2-3 PL bravčovej masti,1 väčšia cibuľa,2 bobkové listy,10 ks celého čierneho korenia,3 ks celého bieleho korenia,2 klinčeky,soľ,štipku mletého čierneho korenia,štipku rasce,150 g dubákov(ja som dal 2 hrste sušených) a brusnicový džem
POSTUP PŘÍPRAVY
Je nasledovný:
 |
Divinu nakrájame a dáme do pácu z oleja a korenia na divinu, necháme odstáť do druhého dňa. |
 |
Na bravčovej masti do zlatista opražíme nakrájanú cibuľu |
 |
Vopred napácované mäso rýchlo z oboch strán opečieme |
 |
Pridáme bobkový list, čierne i biele korenie, klinčeky, rascu |
 |
Pridáme opláchnuté a vopred namočené dubáky aj s vodou a dusíme.V tlakovom hrnci vyše 1 hodiny v obyčajnom aj 2 hod. |
 |
Najlepšou prílohou sú pečené zemiačiky.Zemiaky pokrájame,dáme na plech s trochou oleja a masla, posypeme bylinkovou soľou,dobre premiešame a pečieme v rúre do zlatista. |
 |
Takéto mám najradšej:)Mäkučké,chrumkavé..(Po polhodine pečenia pod pokrievkou ich otvorím na dopečenie) |
 |
Udusenú divinu podávame s pečenými zemiakmi a brusnicovým džemom.Dobrú chuť prajem:) |