Kávovo-karamelový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny
Cesto: 8 vajec, 3 lyžice kakaa, 8 lyžíc kryštálového cukru
4 lyžice polohrubej múky
Plnka č. 1: štvrť litra mlieka,3 žĺtky, 1 lyžica hladkej múky,
1 lyžica kryštálového cukru, 2 lyžičky vitakávy alebo ness kávy
Plnka č. 2: štvrť litra mlieka
1 karamelový puding
Okrem toho: 250 g masla
2 lyžice jahodového lekváru
4 lyžice práškového cukru
200 až 300 g orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

Pracovný postup
Celé vajcia s kryštálovým cukrom šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach 15 minút. Postupne pridávame múku a kakao. Masu vylejeme na vymastený, múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 15 až 20 minút. Ingrediencie z prvej plnky krátko vyšľaháme a všetky spolu varíme vo vodnom kúpeli, kým plnka nezhustne. Takto pokračujeme aj pri druhej plnke. Obe ich spojíme a do vychladnutej masy zašľaháme vymiešané celé maslo s práškovým cukrom. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku. Vrch zákuska posypeme posekanými opraženými studenými orechmi a nastrúhanou bielou čokoládou.