Domáci Actimel



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

liter mlieka, flasticka Actimelu,tepla deka alebo perina....

POSTUP PŘÍPRAVY

ak kupujete jogurtove napoje, tento recept je pre vas ako stvoreny a financne bezkonkurencny!!!!mlieko prevarime a nechame vychladit na teplotu asi 40stupnov celzia, potom zamiesame jeden Actimel a zabalime do deky alebo perin a nechame 10-12 hodin, mozno aj dlhsie, v klude odpocivat. Ked ho zarobime vecer , tak do rana je hotovy, ak ho urobite rano, tak ho mate vecer....potom ho dam do chladnicky vychladit. Je hustejsi ako original, ale ked tam primiesate prichut, je akurat. PRICHUT: redsi lekvar alebo dzem, pripadne 100 percentny dzus a trochu cukru.. Mozte ho preliat hned po zmiesani do malych flasiek od jogurtovych napojov a tak nechat tuhnut, sklenene pohariky od vyzivy a podobne musia byt zohriate a naplnte ich iba do tristvrte aby ostalo miesto na prichut. Ja ho necham v hrnci, ktory zabalim do deky a dam k radiatoru, alebo ked som prave v ten den piekla, tak ho dam do rury, ak uz nie je uplne horuca.... Je fakt VYNIKAJUCI, oplati sa vyskusat. Pre naockovanie mozno dalej pouzit maximalne 5krat, nezabudnite Actimel pred pouzitim (pitim) poriadne pretrepat!

pridavam spon zatial...tu je hotovy actimel jeden s prichutou cucoriedkoveho kompotu, druhy s pomarancovym dzusom, ten mi chuti najviac a ten treti bez prichute je najhustejsi, s prichutou zrednu a su super. skusila som hned ked som dala actimel dat aj dva vanilkove cukry , tiez je bohovsky:)))))
prevarime liter mlieka (najlepsie je čerstve, ale ide to aj z trvanlivého) a nechame vychladnut na 40-45stupnov celzia....ja ho aj precedim..kôli kožke na mlieku...
vlejem actimel, zamiesame, zabalime do deky, periny alebo niecoho tepleho ....ja to davam za sedacku k radiatoru....
mozme si ho najprv ponalievat do flasticiek do tristvrte, aby bolo miesto na prichute a tak dat odpocivat v teple.....tie zo skla odporucam zohriat v teplej vode, kvoli teplotnemu soku, po ktorom by nemusel stuhnut...ak by boli moc studene a actimel by rychlo vychladol. Ja to pre istotu nechavam v hrnci a rozlievam potom a pritom hned aj ochucujem.
hotovy jehustejsi ako original, ale po rozriedeni napr.dzusom je podobny tomu z obchodu a urcite je tak isto zdraviu prospesny:)))musí sa poriadne rozmiešať, ja to zarábam v mernom mixe od Tupperware, tam sa to do hladka vytrepe, ked nemáte mix, tak rozšprudľovať habarkou.
s orechami a kakaovy.....ostali mi mlete orechy, tak som ich nasypala do actimelu a s vanilkovym cukrom nemal chybu....