Šľahačkovo-marhuľový zákusok

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cestá: 14 vajec, 14 PL kryšt. cukru, 14 PL polohrubej múky
Plnka: 1 PL pudingu Zlatý klas, 4 PL kryšt. cukru, 2 vanilkové cukry, 2.5 dcl mlieka, 1 balíček želatíny, voda, 2 smotany na šľahanie, 4 PL prášk. cukru a
asi dva 7dcl poháre zaváraných marhúľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuk dolu na obrázkový postup:)
 |
Takže prv než sa pustíme do prípravy cesta alebo čohokoľvek iného, dáme si napučať do 2 dcl pohára želatínu. Voda nemusí byť až po okraj pohára, stačí tak do 3/4:) |
 |
Až teraz sa pustíme do cesta. Oddelíme si bielky od žĺtkov... |
 |
...trochu ich vyšľaháme, ale naozaj len trochu, a pridáme 7 PL cukru. |
 |
Keď je z toho poriadny sneh, pridáme žĺtky a zašľaháme.... |
 |
..po žĺtkoch nasleduje 7 PL múky. Múku do cesta dobre všľaháme. |
 |
Môžeme vyliať na plech a dáme piecť asi na 15 minút do rúry vyhriatej na 180C. Potom si rovnakým spôsobom upečieme ešte jednu piškótu. |
 |
Z týchto ingrediencií si uvaríme puding. |
 |
Pudingu dajte veľkú kopcovitú lyžicu, nech je dobre hustý:) |
 |
Zatiaľ čo nám puding mierne vychladá, skontrolujeme, či želatína dobre napučala:) |
 |
Keď puding vychladne (asi na 60C), vmiešame doň želatínu. |
 |
Teraz si vyšľaháme 2 šľahačky. |
 |
Pridáme 4 PL práškového cukru a zase šľaháme. |
 |
Ak puding stále nie je vychladnutý, môžeme si medzitým nakrájať zavárané marhuľky |
 |
Keď už vychladol, zľahka ho vmiešame do šľahačky. |
 |
Trochu plnky natrieme na piškótu a poukladáme pokrájané marhule. |
 |
Nasleduje ďalšia vrstva plnky... |
 |
...a na ňu piškóta a na piškótu zase plnka:) ale už tenučká vrstva, len aby zakryla cesto. |
 |
ozdobíme podľa vlastného gusta. Zákusok by mal približne 3 hodiny tuhnúť niekde v chlade... Lenže my sme to už nevydržali a papali ho asi o pol hodku:) |
 |
Dobrú chuť:) |