Krémová cibuľačka v bosniaku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cibuľa (podľa veľkosti hrnca - 4-5 ks), bosniaky, soľ, vegeta, paprika, strúhaný syr
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľačka je v našej rodine veľmi obľúbená. A ak sa pritrafia čerstvé bosniaky, hmmmm, to je voľačo...
Ale ak ich doma nemáme, nič sa nedeje, cibuľačku si môžeme pripraviť aj klasicky do taniera a pridáme do nej zapečené v trúbe kúsky chlebíka so syrom. Aj tak je to mňááááám.
 |
pripravíme si, čo budeme potrebovať: cibuľu - ako som už povedala, podľa veľkosti hrnca, ale aj podľa žiadanej hustoty polievky. Ak má byť krémová, tak by jej malo byť čím viac bosniaky - čo človek na papanie, to 1 bosniak soľ, vegeta, paprika a strúhaný syr (ten som zabudla odfotiť) |
 |
cibuľu nakrájame na tenké kolieska |
 |
na troške oleja ju trošku osmahneme - vareškou ju "rozbijeme" na prúžky. |
 |
Pridáme lyžičku sladkej papriky a zalejeme hrnčekom vody. Osolíme, pridáme vegetu a na miernom plameni dusíme prikryté asi 15-20 minút. |
 |
Dolejeme vodou a este necháme vrieť cca 20 minút, nech sa cibuľa dobre rozvarí. Vypneme a mixérom rozmixujeme cibuľu, až nám vznikne super hladká krémová polievočka. |
 |
Teraz si pripravíme bosniačiky. Bosniak rozkrojíme asi v jednej tretine zvrchu. |
 |
Lyžicou vydlabeme vnútro - pozor, nie celkom, lebo by sa nám bosniak rýchlo rozmočil. |
 |
Lyžicou "utľapkáme" vnútro (môžeme si pomôcť aj rukou) tak, aby nám vznikla mištička. |
 |
Všetkých zavoláme k stolu :D... Polievočku nalejeme do pripravenej misky a posypeme strúhaným syrom |
 |
Pri papaní si odždibujeme aj z rozmočenej striedky, je to veeeeľmi dobré. Takto chutilo môjmu najstaršiemu synovi ;) (ale on je vo veku, keď mu chutí všetko)... |