TIRAMISU z Italie (bez vajec)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balenia podlhovastých piškót, 2 balenia Mascarpone po 250 g, 150 ml uvarenej kávy, 4 PL práškového cukru, 5 PL Amaretta, 8-9 PL vaječného koňaku, 250 ml smotany na šľahanie, kakao na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

... viď obrázkový postup

Pripravíme si všetky ingrediencie. Uvaríme silnejšiu kávu, necháme ju vychladnúť a po vychladnutí do nej pridáme Amaretto.
Vyšľaháme šľahačku z čistej smotany (bez stužovača) a odložíme do chladničky.
Vymiešame Mascarpone s cukrom, ...
... prilejeme vaječný koňak, ...
... a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.
Všetko spolu zmiešame a máme pripravený krém na natieranie piškót.
Do podlhovastej misy rozmerov 20x35 cm poukladáme piškóty, ...
... pokvapkáme kávou s Amarettom (nesmieme polievať), ...
... potrieme polovicou krému, ...
a postup opakujeme.
Vrch posypeme čistým kakaom a hotovo. Šup do chladničky a nechať odležať najlepšie cez noc. DOBRÚ CHUŤ!