TIRAMISU z Italie (bez vajec)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 balenia podlhovastých piškót, 2 balenia Mascarpone po 250 g, 150 ml uvarenej kávy, 4 PL práškového cukru, 5 PL Amaretta, 8-9 PL vaječného koňaku, 250 ml smotany na šľahanie, kakao na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
... viď obrázkový postup
 |
Pripravíme si všetky ingrediencie. Uvaríme silnejšiu kávu, necháme ju vychladnúť a po vychladnutí do nej pridáme Amaretto. |
 |
Vyšľaháme šľahačku z čistej smotany (bez stužovača) a odložíme do chladničky. |
 |
Vymiešame Mascarpone s cukrom, ... |
 |
... prilejeme vaječný koňak, ... |
 |
... a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku. |
 |
Všetko spolu zmiešame a máme pripravený krém na natieranie piškót. |
 |
Do podlhovastej misy rozmerov 20x35 cm poukladáme piškóty, ... |
 |
... pokvapkáme kávou s Amarettom (nesmieme polievať), ... |
 |
... potrieme polovicou krému, ... |
 |
a postup opakujeme. |
 |
Vrch posypeme čistým kakaom a hotovo. Šup do chladničky a nechať odležať najlepšie cez noc.
DOBRÚ CHUŤ! |