Segedinský guláš tety MARGIT

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové mäso (stehno, pliecko), 2 PL masti, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 1 ČL mletej červenej papriky, kyslá kapusta, 4-6 zrniek nového korenia, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, 1 PL hladkej múky, 1-2 PL kečupu
POSTUP PŘÍPRAVY
... viď obrázkový postup
 |
Do rajnice dáme pokrájanú kyslú kapustu, 1 cibuľu, cesnak, rascu, nové korenie, bobkový list, prilejeme trochu vody a dusíme do polomäkka. |
 |
Na masti speníme 1 pokrájanú cibuľu. |
 |
Mäso pokrájame na kocky, osolíme ho a okoreníme. |
 |
Mäso pridáme k cibuli a chvíľu ho oprážame. Pridáme papriku, dobre premiešame a prikryté dusíme. Ja som dusila v tlakovom hrnci 20 minút. V klasickom hrnci dlhšie (približne raz toľko). |
 |
K mäsu pridáme kečup, ... |
 |
... udusenú kapustu, trochu vody a ešte spolu chvíľu podusíme. |
 |
V smotane rozmiešame múku, vlejeme do guláša, premiešame a necháme zovrieť. Podľa chuti môžme pridať soľ a trochu cukru (ja nedávam, lebo takto nám chutí najlepšie), ale to je už vec každého chuťových pohárikov :-). |
 |
A môžte servírovať. Dobrú chuť! (Moji chlapi vravia, že je najlepší, tak dúfam, že bude chutiť aj vám.) |