Segedinský guláš tety MARGIT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäso (stehno, pliecko), 2 PL masti, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 1 ČL mletej červenej papriky, kyslá kapusta, 4-6 zrniek nového korenia, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, 1 PL hladkej múky, 1-2 PL kečupu

POSTUP PŘÍPRAVY

... viď obrázkový postup

Do rajnice dáme pokrájanú kyslú kapustu, 1 cibuľu, cesnak, rascu, nové korenie, bobkový list, prilejeme trochu vody a dusíme do polomäkka.
Na masti speníme 1 pokrájanú cibuľu.
Mäso pokrájame na kocky, osolíme ho a okoreníme.
Mäso pridáme k cibuli a chvíľu ho oprážame. Pridáme papriku, dobre premiešame a prikryté dusíme. Ja som dusila v tlakovom hrnci 20 minút. V klasickom hrnci dlhšie (približne raz toľko).
K mäsu pridáme kečup, ...
... udusenú kapustu, trochu vody a ešte spolu chvíľu podusíme.
V smotane rozmiešame múku, vlejeme do guláša, premiešame a necháme zovrieť. Podľa chuti môžme pridať soľ a trochu cukru (ja nedávam, lebo takto nám chutí najlepšie), ale to je už vec každého chuťových pohárikov :-).
A môžte servírovať. Dobrú chuť! (Moji chlapi vravia, že je najlepší, tak dúfam, že bude chutiť aj vám.)