Irenkine kuracie stehná na zelenine



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme zeleninu: mrkva, petržlen, kaleráb, cibuľa, kapusta, hríby... Kuracie stehná - vykostené, 1PL medu, 3ks bobkový list, horčicu (plnotuč. aj francúzsku), mleté č.korenie, soľ, grilovacie korenie..

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetku zeleninu (kapustu, mrkvu, petržlen, kaleráb, cibuľu..) si nakrájame na drobno, premiešame, pridáme 1PL medu, 3ks bobkového listu, osolíme a okoreníme.. Všetko premiešame a dáme do jenskej misy(alebo čokoľvek, čo sa dá prikryť a môže ísť do trúby) - nedávame naspodok olej!! Ja som si ešte 5min povarila hríbiky, ktoré som vybrala z mrazáku a pridala k zelenine..

Vykostíme si kuracie stehná, kožu nechávame, osolíme ich a okoreníme, z vrchu ich potrieme horčičou (najlepší je mix plnotučnej s francúzskou), poukladáme tie stehná na zeleninu a podlejeme dostatkom vody! Nepridávame žiadny olej, ani nič iné, mäsko pustí šťavičku a bude to mňamka :)
Jenskú misu prikryjeme a dáme to rúry na 180stup na hodinku.. cca 10 min. pred dokončením jenskú misu odokryjeme, mäsko posypeme grilovacím korením a necháme zapiecť, nech je trošku chrumkavejšie :)

Podávame so zemiačkami, ja som si zemiačky uvarila a opražila na oleji, posolila, a pridala nasekanú petržlenovú vňaťku.

Tento receptík nie je môj, mám ho z FB od pani Irenky (Irenkine dobrôtky)... pani Irenka varí skvele, a ja som si ho dovolila sem pridať :)